Το Συμβούλιο Εξόρυξης Bitcoin (BMC), ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα της έρευνά του, υπογραμμίζοντας πώς η εξόρυξη Bitcoin υιοθετεί σταθερά τη βιώσιμη χρήση ενέργειας. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση έρευνας του 4ου τριμήνου, το ποσοστό της παγκόσμιας εξόρυξης Bitcoin μέσω ανανεώσιμων πηγών, έχει αυξηθεί θεαματικά από 1% σε 58,5%.
Η έρευνα της BMC εξέτασε τρεις μετρήσεις: το βιώσιμο μείγμα ενέργειας, την τεχνολογική απόδοση και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Τα νέα ευρήματα που αναφέρθηκαν από την BMC απεικονίζουν μια έντονη βελτίωση στη διαδικασία εξόρυξης Bitcoin. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σχεδόν το 46% των εξορύξεων Bitcoin χρησιμοποιούν βιώσιμες πηγές ενέργειας για την εξόρυξη Bitcoin. Η νέα έκθεση παρατήρησε επίσης ότι το hashrate των συμμετεχόντων έχει αυξηθεί κατά 77% το τέταρτο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα, τα δεδομένα αποκάλυψαν ότι το βιώσιμο μείγμα ισχύος ανέρχεται στο 66,1%, ενώ η τεχνολογική απόδοση εξόρυξης Bitcoin έχει βελτιωθεί κατά 9%, εν συγκρίσει με την τελευταία έκθεση του τρίτου τριμήνου.

Ο Michael Saylor, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Microstrategy και σημαντικό μέλος του συμβουλίου εξόρυξης Bitcoin ανακοίνωσε τα πορίσματα της έρευνας BMC Q4 στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Ανέφερε: «Αυτό το τρίμηνο είδαμε την τάση να συνεχίζεται με δραματικές βελτιώσεις στην ενεργειακή απόδοση και τη βιωσιμότητα της εξόρυξης Bitcoin, λόγω της προόδου στην τεχνολογία ημιαγωγών, της ταχείας επέκτασης της εξόρυξης στη Βόρεια Αμερική, της εξόδου των miner από την Κίνα (China Exodus) και της παγκόσμιας στροφής προς τη βιώσιμη ενέργεια και τις σύγχρονες τεχνικές εξόρυξης».

Ο Darin Feinstein, συνιδρυτής της Core Scientific και της BMC διατήρησε όμοια στάση, σημειώνοντας τις βιώσιμες αλλαγές που παρατηρούνται στη διαδικασία εξόρυξης Bitcoin. Δήλωσε πως το ποσοστό των συμμετεχόντων στις έρευνες της BMC αυξήθηκε κατά 77% από το τρίτο τρίμηνο έως το τέταρτο τρίμηνο του 2021, φανερώνοντας ότι ο τομέας της ψηφιακής εξόρυξης αναγνωρίζει τα πολύτιμα δεδομένα που φέρνει στο φως η BMC.
Το Συμβούλιο Εξόρυξης Bitcoin, το οποίο ιδρύθηκε το 2021, είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ ανοιχτών miner Bitcoin που βοηθά στη διάδοση των ιδεών και του οράματος για την εκπαίδευση των πολιτών.

Ο μηχανισμός συναίνεσης proof-of-work για την εξόρυξη Bitcoin κατηγορείται συνεχώς, λόγω των εκτεταμένων απαιτήσεων κατανάλωσης ενέργειας και του γεγονότος ότι επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό, πληθώρα miners αναζητούν πολλούς βιώσιμους τρόπους, μέσω των οποίων μπορούν να εξορύξουν Bitcoin χωρίς να επηρεάσουν αρνητικά το περιβάλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News