Οι αμερικανικές πολιτείες του Τέξας, της Ιντιάνα και της Ουάσιγκτον μαζί με την περιφέρεια της Κολούμπια (όπου έχει την έδρα της η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον) κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Alphabet για «αθέμιτες πρακτικές χρήσης του γεωγραφικού προσδιορισμού θέσης».

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Google «καθοδηγεί τους χρήστες να πιστεύουν ότι αλλάζοντας λογαριασμό και ρυθμίσεις στη συσκευή προστατεύονται σε επίπεδο ιδιωτικότητας και ελέγχου των προσωπικών τους δεδομένων στα οποία η εταιρεία έχει πρόσβαση».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της περιφέρειας της Κολούμπια, «η Google συνεχίζει συστηματικά να παρακολουθεί τους καταναλωτές και να έχει κέρδος από τα δεδομένα των χρηστών». Ο ίδιος αποκαλεί τη συγκεκριμένη πρακτική «μία ξεκάθαρη παραβίαση της ιδιωτικότητας των καταναλωτών».

Από την πλευρά της η Google υποστηρίζει ότι οι «γενικοί εισαγγελείς φέρνουν στο προσκήνιο μία υπόθεση βασισμένη σε ανακριβείς αιτιάσεις και ξεπερασμένα δεδομένα, σχετικά με τις ρυθμίσεις των εφαρμογών μας».

Μήνυση με ανάλογο σκεπτικό είχε κατατεθεί και τον Μάιο του 2020 από την πολιτεία της Αριζόνα, μία υπόθεση που βρίσκεται σε αναμονή για εκδίκαση.

Πηγή όλων αυτών των υποθέσεων, εν μέρει, είναι άρθρο του Associated Press του 2018, στο οποίο γίνεται λόγος για συλλογή δεδομένων γεωγραφικού προσδιορισμού εκ μέρους της Google, με καθαρά οικονομικά κίνητρα. Η εταιρεία φέρεται να συλλέγει τα συγκεκριμένα δεδομένα από το λειτουργικό σύστημα Android και να τα χρησιμοποιεί για διαφημιστικούς σκοπούς.

Μάλιστα, εκεί γινόταν λόγος και για σύγχυση που δημιουργούσε ηθελημένα η εταιρεία στην ενότητα των ρυθμίσεων ώστε να αποπροσανατολίσει τους χρήστες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε σταυροδρόμι
Διεθνή |

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε σταυροδρόμι

Η διαπραγμάτευση για την επανεκκίνηση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο - Γιατί το Ιράν θέλει τη συμφωνία - Η εμπλοκή γύρω από τους «Φρουρούς της Επανάστασης»