Σύμφωνα με το Bloomberg, το Google Pay, ένα από τα κορυφαία ψηφιακά πορτοφόλια, προσέλαβε πρώην στέλεχος της εταιρείας πληρωμών Paypal, τον Arnold Goldberg, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις λειτουργίες του στα κρυπτονομίσματα.

Ο Goldberg θα είναι υπεύθυνος για τη διοίκηση του τμήματος πληρωμών της Google, με στόχο την επέκταση του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας, που περιλαμβάνει υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Το Google Pay, που κυκλοφόρησε το 2015, είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι που βοηθάει στην παρακολούθηση των δαπανών και στην πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών, με τους χρήστες που το χρησιμοποιούν να ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια.

Η ενίσχυση των κρύπτο-υπηρεσιών

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόσληψη του Goldberg αποτελεί μέρος της «ευρύτερης στρατηγικής» της εταιρείας να συμπεριλάβει ένα ευρύτερο φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Σχολιάζοντας την αυξανόμενη ζήτηση για κρυπτονομίσματα, ο πρόεδρος εμπορίου της Google, Bill Ready, δήλωσε: «Τα Crypto είναι κάτι στο οποίο δίνουμε μεγάλη προσοχή. Καθώς η ζήτηση των χρηστών και των εμπόρων εξελίσσεται, θα εξελιχθούμε μαζί της».

Ως μέρος της διαδικασίας, η Google θα δώσει έμφαση στην ισχυροποίηση των υπηρεσιών πληρωμών της, ως «ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό πορτοφόλι» που περιλαμβάνει ψηφιακά εισιτήρια, αεροπορικές κάρτες και διαβατήρια εμβολίων. Παράλληλα, η Google εργάζεται για την ενσωμάτωση περισσότερων λειτουργιών για πληρωμές στο πορτοφόλι της, εντός της αναζήτησης και της υπηρεσίας αγορών της, για να βοηθήσει τους χρήστες να δουν «όλη τη σειρά των παρεχόμενων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Ο Arnold Goldberg, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του τμήματος πληρωμών της Google, συνεργάστηκε στο παρελθόν με την PayPal, ως επικεφαλής αρχιτέκτονας και γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Η Google τον τελευταίο καιρό ασχολείται με διάφορες εταιρείες κρυπτονομισμάτων, όπως την Bitpay και το ανταλλακτήριο Coinbase. Ο Bill Ready δήλωσε ότι ο κολοσσός προσβλέπει σε περισσότερες συνέργειες στο μέλλον.

Τον Απρίλιο του 2021, η Google συνεργάστηκε με το ανταλλακτήριο Gemini για να παρέχει στους χρήστες άμεση αγορά Bitcoin μέσω του google pay, χρησιμοποιώντας παραστατικά χρήματα, μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών. Η εταιρεία είχε επίσης συνεργαστεί με το ανταλλακτήριο Bakkt επιτρέποντας στους πελάτες να αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες, μέσω επιλεγμένων κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News