Σύμφωνα με νεότερη αναφορά ο κολοσσός του διαδικτύου σχεδιάζει τη δική του συμμετοχή στον κόσμο του metaverse με μία μάσκα επαυξημένης πραγματικότητας που θα κάνει την εμφάνισή της το 2024.

Όπως αναφέρει εκτεταμένο ρεπορτάζ της εξειδικευμένης ιστοσελίδας The Verge, η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να έχει έτοιμη τη δική της πρόταση έως το 2024 ώστε να μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στις υλοποιήσεις των Meta και Apple, που υπολογίζεται ότι θα έχουν παρουσιαστεί έως τότε.

Η αναφορά της ιστοσελίδας βασίστηκε σε έναν συνδυασμό εσωτερικών πληροφοριών σχετικά με το Project Iris αλλά και των… θέσεων εργασίας που προσφέρει η εταιρεία. Αυτά, δείχνουν ότι η Google προσανατολίζεται στην ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού συστήματος και σε ένα δικής της σχεδίασης επεξεργαστή, κάτι που συμβαίνει άλλωστε και με τις τελευταίες συσκευές Pixel της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Έξυπνα γυαλιά – Είναι το επόμενο βήμα των εταιρειών τεχνολογίας;

Παράλληλα, φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση της «παραχώρησης» μέρους της υπολογιστικής ισχύος της μελλοντικής συσκευής σε απομακρυσμένους servers. Αυτή η επιλογή ουσιαστικά εναρμονίζεται με την πλατφόρμα απομακρυσμένου gaming Stadia που έχει λανσάρει η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία Qualcomm-Microsoft για τον επεξεργαστή του metaverse

Η παρουσία της Google στον χώρο της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας θα πρέπει πάντως να χαρακτηριστεί μάλλον λίγο… μπερδεμένη. Η εταιρεία είχε κάνει την πρώτη της προσπάθεια με το Glass (σετ διασυνδεδεμένων γυαλιών) τα οποία όμως αποσύρθηκαν το 2015, ένα μόλις χρόνο από το εμπορικό τους λανσάρισμα. Η τιμή του gadget αλλά και οι περιορισμένες λειτουργίες ήταν οι βασικοί λόγοι αποτυχίας για μία πρόταση που μάλλον ήρθε πολύ νωρίς για να πετύχει.

Έκτοτε η Google άλλαξε τη στρατηγική της παρουσιάζοντας το Google Glass Enterprise Edition, μία συσκευή που «πλησιάζει» περισσότερο το HoloLens της Microsoft, όχι σαν εμφάνιση αλλά σαν λειτουργίες. Σημειώνεται ότι το HoloLens έχει επιλεγεί από τον αμερικανικό στρατό (έχει παραγγείλει 120.000 συσκευές με ένα συμβόλαιο σχεδόν 22 δισ. δολαρίων) για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία