Η Nvidia προετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα σχέδια εξαγοράς της Arm από την SoftBank Group, στην οποία είχε υποβάλλει πρόταση ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

Αυτό μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές «με γνώση του θέματος». Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαγορά αντιμετώπιζε εξαρχής σοβαρά προβλήματα υλοποίησης λόγω των ενστάσεων των ρυθμιστικών αρχών σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Nvidia φέρεται να διατυπώνει εσωτερικά τη θέση ότι δεν αναμένει ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί, ενώ η SoftBank από την άλλη πλευρά ήδη ετοιμάζει σχέδια για μία IPO (αρχική δημόσια προσφορά) σαν εναλλακτική της εξαγοράς από την Nvidia.

Εάν η διαδικασία ολοκληρωνόταν θα επρόκειτο για τη μεγαλύτερη συμφωνία στη βιομηχανία των ημιαγωγών. Αντιδράσεις στην ολοκλήρωσή της υπήρξαν τόσο από τις διάφορες ρυθμιστικές αρχές όσο και από τους ίδιους τους πελάτες της Arm.

Μάλιστα, η αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου είχε ζητήσει τον Δεκέμβριο την παύση της διαδικασίας εξαγοράς θεωρώντας ότι με την ολοκλήρωσή της η Nvidia θα γινόταν πολύ ισχυρή αφού θα είχε υπό τον έλεγχό της το τμήμα σχεδιασμού μικροτσίπ της Arm.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως