Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, αφού δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα σημαντικά ενδοσυνεδριακά κέρδη του τεχνολογικού κλάδου, στη σκιά της εν πολλοίς αναμενόμενης απόφασης της Federal Reserve να επιταχύνει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,38% στις 34.168 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,15% στις 4.349 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,02% στις 13.542 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Microsoft σημείωσε άλμα 2,9%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα του δ’ 3μηνου του 2021. Οι Apple, Amazon, Netflix και Nvidia ακολούθησαν τα κέρδη της Microsoft. Στον αντίποδα, η Boeing έχασε 4,9%, καθώς αν και ανακοίνωσε θετικές ταμειακές ροές για πρώτη φορά μετά το 2019, μεγάλο μέρος της ρευστότητάς της θα πρέπει να κατευθυνθεί προς το πρόγραμμα των 787 Dreamliner.

Όπως ήταν αναμενόμενο, και έως ένα βαθμό αποτυπωμένο στην αγορά, η Federal Reserve έδωσε σήμερα σήμα για αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο. Σε μια απόφαση, που δεν προκάλεσε καμία έκπληξη, η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) δήλωσε ότι είναι πιθανό να έρθει μια αύξηση κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο βασικό βραχυπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού της, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2018.

Η δήλωση έρχεται ως απάντηση στον πληθωρισμό που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 40 ετών. Αν και η Fed έχει προαναγγείλει την απόφασή της για μια λιγότερο διευκολυντική πολιτική, οι αγορές τις τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά ασταθείς καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι η Fed θα μπορούσε να σφίξει την πολιτική ακόμη περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street