Σε τροχιά ανάκαμψης κινείται σήμερα η Wall Street, σταματώντας το πτωτικό κύκλο που ακολουθεί τον Ιανουάριο, ενώ αναμένει και τα αποτελέσματα από τη συνεδρίαση της Federal Reserve που αναμένεται να δώσει τον τόνο για την πολιτική του 2022.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,56% στις 34.488 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,11% στις 4.404 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 1,99% στις 13.809 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη: O τρελός αγώνας της Fed

Σαφώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις αποφάσεις της Federal Reserve οι οποίες αναμένονται σήμερα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αυξήσεις επιτοκίων αναμένεται να είναι τουλάχιστον τέσσερις, ή και περισσότερες φέτος, άλλες δύο το 2023 και τουλάχιστον άλλες δύο το 2024 – εάν δεν αλλάξουν πάλι τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το 2013, η Fed πυροδότησε το λεγόμενο ένα «taper tantrum», όταν άρχισε να τερματίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Οι επενδυτές πανικοβλήθηκαν και πυροδοτήθηκε sell-off, προκαλώντας άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων. Αυτήν τη φορά, τα υψηλότερα επιτόκια της Fed μπορεί να μην προκαλέσουν μεγάλο σοκ στη χρηματοπιστωτική αγορά, αλλά σίγουρα μπορούν να επιβραδύνουν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη παγκοσμίως.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Microsoft σημειώνει άλμα 5,5%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα του δ’ 3μηνου του 2021. Οι Apple, Amazon, Netflix και Nvidia ακολουθούν τη Microsoft υψηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street