Η Πάρις Χίλτον πιστεύει ότι όλα γίνονται ψηφιακά.

Γι′ αυτό η 40χρονη κληρονόμος της αλυσίδας ξενοδοχείων ποντάρει μεγάλα ποσά σε κρυπτονομίσματα, μη ανταλλάξιμα μάρκες ( NFT ) και τώρα στο metaverse.
«Απλώς πιστεύω πραγματικά σε αυτά », λέει στο CNBC Make η Χίλτον, υπογραμμίζοντας ότι η αγάπη της για τα κρυπτονομίσματα ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια.

Η Χίλτον δεν αποκάλυψε πόσα έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, αλλά λέει ότι ξεκίνησε να επενδύει τόσο σε bitcoin όσο και σε Ether το 2016. Εκείνη την εποχή, ένα bitcoin άξιζε περίπου 1.000 δολάρια και ένα Ether είχε τιμή περίπου στα 10 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics . Σήμερα, αξίζουν περισσότερα από 38.000 δολάρια και 2.640 δολάρια, αντίστοιχα.

Η Πάρις Χίλτον είπε στον Guardian τον Νοέμβριο ότι ξεκίνησε να επενδύει για πρώτη φορά σε κρυπτογράφηση αφού έγινε «φίλη» με τους ιδρυτές του Ethereum , της αποκεντρωμένης πλατφόρμας υπολογιστών που παράγει ETHER, το νόμισμα στο οποίο διαπραγματεύονται τα περισσότερα NFT.

Ακόμα και τώρα που τα κρυπτονομίσματα έχουν απωλέσει περίπου το 50% της τους αξίας από τα υψηλά όλων των εποχών τον Νοέμβριο , η Χίλτον εξακολουθεί να τα πιστεύει:

«Βλέπω ότι τα ψηφιακά νομίσματα σίγουρα θα ανέβουν και πάλι», λέει η Hilton. «Αυτή τη στιγμή, αυτό που έκανα, που λέει ο κόσμος, είναι να αγοράσω την πτώση».

Όσον αφορά τα NFT, η Χίλτον δημιούργησε το πρώτο της το 2019 και το πούλησε τον Μάρτιο του 2020 για φιλανθρωπικό σκοπό, κερδίζοντας το “Best Charity NFT” στην τελετή απονομής των βραβείων NFT εκείνης της χρονιάς . Τον Απρίλιο του 2021, λάνσαρε τη δική της συλλογή NFT, πουλώντας μια που ονομάζεται “Iconic Crypto Queen” για 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε Ether.
Ομολογεί μάλιστα ότι η δημιουργία τέχνης – όπως τα NFTs – ήταν θεραπευτική για εκείνη. «Βλέπω τα NFT ως το μέλλον της τέχνης», λέει, σημειώνοντας ότι στον παραδοσιακό κόσμο της τέχνης, οι καλλιτέχνες σπάνια έχουν δευτερεύουσες πωλήσεις όπως κάνουν συχνά με τα NFT. «Μου αρέσει που δίνει δύναμη πίσω στους δημιουργούς».

Λέει ότι η επόμενη συλλογή της NFT θα επικεντρωθεί στην ιστορία της ζωής της, συμπεριλαμβανομένων όλων των γνωστών υψηλών και χαμηλών της. Τα τελευταία χρόνια, η Χίλτον έχει μιλήσει ειλικρινά για την κακοποίηση που υπέστη σε ένα οικοτροφείο στη Γιούτα ως έφηβη, και για το πώς πλήττει τη ζωή της από τότε.

«Αλλά τώρα, πραγματικά πήρα πίσω τη δύναμή μου και έγινα επιχειρηματίας και κοινωνική συνήγορος», λέει. ″Χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μου για καλή και θετική αλλαγή.”

Τα NFT πηγαίνουν επίσης χέρι-χέρι με το metaverse, ένα δίκτυο τρισδιάστατων εικονικών κόσμων όπου οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν, να παίξουν και να εξερευνήσουν — και ένα μέρος όπου πολλοί ανυπομονούν να παρουσιάσουν τις συλλογές τους NFT. Η Hilton λέει ότι ενδιαφερόταν για το concept εδώ και χρόνια, πολύ πριν το Facebook μετονομαστεί σε Meta και πυροδοτήσει τον επιχειρηματικό κόσμο με το buzz του metaverse .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News