Με απώλειες τελικά έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αγοραστών να τους οδηγήσουν σε θετικά εδάφη, με οδηγό τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την πορεία της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,02% στις 34.160 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,64% στις 4.326 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 1,40% στις 13.352 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Netflix σημείωσε άλμα 7%, μετά την είδηση ότι ο Bill Ackman της Pershing αγόρασε 3,1 εκατ. μετοχές, ενώ κέρδη άνω του 8 σημείωσε η ServiceNow, καθώς ικανοποίησε με τα αποτελέσματα του δ’ 3μηνου του 2021.

Οι επενδυτές συνέχισαν να αφομοιώνουν την πιο πρόσφατη ενημέρωση για τη νομισματική πολιτική και το νέο ξεκάθαρο σήμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι σύντομα προχωρά στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων. Η προοπτική αυτή έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει πολλά δεδομένα ανάμεσα σε μεγάλους και μικρότερους επενδυτές οι οποίοι ζυγίζουν τώρα εκ νέου την κατάσταση. Πλέον οι αγορές περιμένουν ότι η πρώτη αύξηση για φέτος θα γίνει το Μάρτιο και πως θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλες τρεις αυξήσεις μέσα στο έτος.

Στα μάκρο της ημέρας, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,9%, στο δ’ 3μηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones εκτιμούσαν ρυθμό 5,5% και η αύξηση ήταν πολύ πάνω από την ανάπτυξη του 2,3% το τρίτο τρίμηνο.

Επίσης, στις 265.000 ανήλθαν οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 265.000 αιτήσεις. Οι αριθμοί αφορούν την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιανουαρίου 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street