Η σειρά των ευρωαγορών για την ανατροπή ήρθε σήμερα, καθώς μετά από ένα άκρως αρνητικό ξεκίνημα, η λήξη της συνεδρίασης βρήκε τους βασικούς δείκτες σε θετικό έδαφος, καθώς ενεργοποιήθηκαν σημαντικές στηρίξεις από μεγάλες εισηγμένες.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7%, ενώ έφτασε ακόμη και στο -1,5%, με τον κλάδο των τραπεζών να κλείνει στο +1,7% και της τεχνολογίας στο -1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1,13% στις 7.554 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,42% στις 15.524 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,60% στις 7.023 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη: Πώς η FED αλλάζει το σκηνικό στην οικονομία και τις αγορές

Σε επίπεδο τίτλων, η Deutsche Bank κέρδισε 4%, καθώς ικανοποίησε τις αγορές με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2021. Στον αντίποδα, η βρετανική Dr. Martens υποχώρησε περισσότερο από 12% αφού τα αποτελέσματά της ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Στα μάκρο της ημέρας, ο γερμανικός δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK βελτιώθηκε στις -6,7 μονάδες, από -6,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να υποχωρήσει στις -7,8 μονάδες.

Tα νέα δεδομένα

Πάντως, οι αγορές προσπάθησαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, καθώς η Federal Reserve έδωσε χτες σήμα για αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο, ως απάντηση στον πληθωρισμό που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 40 ετών. Αν και η Fed έχει προαναγγείλει την απόφασή της για μια λιγότερο διευκολυντική πολιτική, οι αγορές τις τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά ασταθείς καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι η Fed θα μπορούσε να σφίξει την πολιτική ακόμη περισσότερο από το αναμενόμενο.

Πάντως η Fed δεν παρείχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθει η αύξηση, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να συμβεί αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Shiba Inu: Δεν αρκούν μόνο φήμες για τη σωτηρία του
Kρυπτονομίσματα |

Shiba Inu: Δεν αρκούν μόνο φήμες για τη σωτηρία του

Το άλλοτε δημοφιλές κρυπτονόμισμα παραμένει σε έντονα πτωτική τάση, καθώς η αγοραστική μανία του Οκτωβρίου του 2021 δεν κράτησε πολύ, αποδεικνύοντας περίτρανα την απουσία σημαντικής εσωτερικής αξίας. Έχοντας πλέον δει το έκτο δεκαδικό στην τιμή του, αντέδρασε από την περιοχή του 7 που συγκράτησε δύο φορές τις τελευταίες ημέρες, και η φήμη πως θα επέλθουν […]