Στο ποσό των 45,4 εκατ. δολάρια πουλήθηκε ένας πίνακας του καλλιτέχνη της Αναγέννησης Σάντρο Μποτιτσέλι σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s της Νέας Υόρκης την Πέμπτη ως μέρος της πώλησης Master Paintings and Sculpture.

Το έργο, με τίτλο The Man of Sorrows, απεικονίζει έναν πενθούντα και πολιορκημένα Ιησού Χριστό. Πριν τη δημοπρασία υπήρχε η ανεπίσημη εκτίμηση προπώλησης  στα 40 εκατομμύρια δολάρια. Ο πίνακας πλαισιώνεται από ένα κατάλληλα περίτεχνο πλαίσιο, για το το οποίο ο οίκος Sotheby’s  εκτιμά πώς  είναι πιθανό να χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

Ο Μποτιτσέλι είναι ένα όνομα που όλοι γνωρίζουν», λέει ο Κρίστοφερ Απόστολ, επικεφαλής του τμήματος ζωγραφικής του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. «Το αστείο στο τμήμα μας είναι: δεν είναι χελώνα Νίντζα, αλλά είναι πολύ κοντά». (Για όποιον δεν έχει μεγαλώσει με κινούμενα σχέδια, οι Teenage Mutant Ninja Turtles ονομάστηκαν από διάσημους καλλιτέχνες της Αναγέννησης.)

«Λοιπόν, όταν το τιμολογούσαμε», συνεχίζει ο Αποστόλ «καταλάβαμε ότι ήταν μια σημαντική εικόνα ενός μεγάλου καλλιτέχνη και ότι τα μεγάλα έργα αυτού του καλλιτέχνη δεν βγαίνουν σε δημοπρασία τόσο συχνά».

Διαβάστε επίσης: Σε δημοπρασία ο πίνακας «Man of Sorrows» του Μποτιτσέλι – Το αστρονομικό ποσό στο οποίο αποτιμάται

Μποτιτσέλι εναντίον Μποτιτσέλι

Πριν ένα χρόνο ο πίνακας Young Man Holding a Roundel του ιδίου πουλήθηκε για 92,2 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μποτιτσέλι πέρυσι σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με το προηγούμενο ρεκόρ του να ανέρχεταια στα 10,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή