Πληρωμές ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποίησαν οι πελάτες της Visa το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, μέσω των καρτών της που είναι συνδεδεμένες με κρυπτονομίσματα.

Το ποσό αυτό είναι το 70% του συνολικού όγκου κρυπτογράφησης της εταιρείας για όλο το οικονομικό έτος 2021.

«Για εμάς, αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές βλέπουν ότι είναι χρήσιμο να έχουν μια κάρτα Visa συνδεδεμένη με έναν λογαριασμό σε μια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων. Έχει αξία να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτή τη ρευστότητα, να χρηματοδοτείς αγορές και να διαχειρίζεσαι τα έξοδα, και να το κάνεις άμεσα και απρόσκοπτα», είπε ο CFO της Visa, Vasant Prabhu σε τηλεφωνική συνέντευξη στο CNBC.

«Θα συνεχίσουμε να κλίνουμε προς τον χώρο των κρυπτονομισμάτων και η στρατηγική μας είναι να είμαστε βασικός συνεργάτης για να παρέχουμε τη συνδεσιμότητα, την κλίμακα, την πρόταση αξίας για τον καταναλωτή, την αξιοπιστία και την ασφάλεια που απαιτούνται για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται οι προσφορές στα crypto», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Visa, Al Kelly.

Η εταιρεία πληρωμών ανακοίνωσε επίσης ότι το δίκτυο των συνεργατών της για κρυπτογραφικά πορτοφόλια αυξάνεται από 54 σε περισσότερους από 65, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase, Circle και BlockFi. Ο αριθμός των εμπόρων που δέχτηκαν κρυπτογράφηση ως πληρωμή αυξήθηκε επίσης σε σχεδόν 100 εκατομμύρια.

«Εξετάζοντας τις ευρείες κατηγορίες δαπανών, δεν βλέπουμε τον όγκο να συγκεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη εμπορική εταιρεία με αυτά τα προγράμματα. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις συνδεδεμένες με κρυπτογράφηση κάρτες τους για να ξοδεύουν με διάφορους τρόπους — λιανικά αγαθά και υπηρεσίες, εστιατόρια, ταξίδια. Αντιμετωπίζονται όλο και περισσότερο ως λογαριασμός γενικού σκοπού», είπε ο Prabhu στο CNBC.

Τον Ιούλιο , η Visa ανέφερε ότι η χρήση καρτών που συνδέονται με κρυπτογράφηση έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τους πρώτους έξι μήνες του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News