Το κόστος εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε έντονα το τέταρτο τρίμηνο, καταδεικνύοντας τη ραγδαία σύσφιξη της αγοράς εργασίας και υποστηρίζοντας τη στροφή της Federal Reserve προς την αύξηση των επιτοκίων.

Ο δείκτης κόστους απασχόλησης (ECI), ο ευρύτερος δείκτης μέτρησης του κόστους εργασίας, σημείωσε άνοδο 1,0% το περασμένο τρίμηνο μετά από αύξηση 1,3% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.

Το κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 4,0% σε ετήσια βάση, τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2001, μετά από αύξηση 3,7% το τρίτο τρίμηνο.

Η αγορά εργασίας θεωρείται ότι βρίσκεται στο μέγιστο ή κοντά στη μέγιστη απασχόληση. Υπήρχαν 10,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στα τέλη Νοεμβρίου. Η Fed την Τετάρτη δήλωσε ότι είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια τον Μάρτιο.

Οι μισθοί αυξήθηκαν 1,1% το περασμένο τρίμηνο μετά από αύξηση 1,5% το τρίτο τρίμηνο. Αυξήθηκαν κατά 4,5% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μετά το θανατικό και την ακρίβεια, η πείνα – Ο πόλεμος στην Ουκρανία σε τρεις λέξεις
Διεθνή |

Πείνα και φτώχεια – Δραματικές οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία

Ρωσία και Δύση αλλοληκατηγορούνται για την επερχόμενη επισιτιστική κρίση, όπως συμβαίνει και για την ενεργειακή. Δύσκολος μοιάζει ο συμβιβασμός, καθώς έχουν αποφασίσει να τα παίξουν όλα για όλα.