Προς τον χειρότερο μήνα από τον Μάρτιο του 2020 οδεύει ο S&P 500, με την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου να είναι και αυτή αρνητική στη Wall Street, πλην του τεχνολογικού Nasdaq.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,40% στις 34.587 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 4.435 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,95% στις 13.900 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι κινήσεις εστιάζουν σε τίτλους όπως το Netflix και το Spotify, οι οποίοι κερδίζουν 4% και 5%, αντίστοιχα, μετά από αναβάθμιση από τη Citigroup. Επιπλέον, οι μετοχές της Tesla κερδίζουν περισσότερο από 3% μετά από αναβάθμιση της μετοχής από την Credit Suisse.

Ο Ιανουάριος πάντως είναι ένας μήνας που μπορεί να θεωρηθεί ο χειρότερος από το ξέσπασμα της πανδημίας, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον πληθωρισμό, τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve. Ο μέσος όρος των 500 μετοχών του δείκτη S&P πλησιάζει το έδαφος διόρθωσης, σημειώνοντας πτώση περισσότερο από 8% από το ενδοημερήσιο υψηλό του στις αρχές αυτού του μήνα.

«Όλο αυτό οδηγεί σε πρόσθετη αστάθεια της αγοράς έως ότου οι επενδυτές αφομοιώσουν αυτή τη μεταβατική περίοδο», δήλωσε ο Michael Arone, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός στην State Street Global Advisors. «Από την άλλη πλευρά, η οικονομία θα πρέπει να συνεχίσει να επεκτείνεται».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street