Σταθερά στη ζώνη των 940 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να μπορεί στην παρούσα να την διαπεράσει με αποφασιστικότητα, οδεύοντας όμως να κλείσει τον Ιανουάριο με κέρδη κοντά στο 5% και σε κάθε περίπτωση πάνω από τα υψηλά του 2021.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης είναι στις 937,11 μονάδες, με κέρδη 1,37%, με τον τζίρο ήδη να έχει ξεπεράσει τα 33 εκατ. ευρώ.

Η ερώτηση σχετικά με τη συνέχεια του «καλού Ιανουαρίου» πάντως αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς τα βλέμματα των ξένων είναι στραμμένα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη την Τετάρτη και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, όπου θα υπάρξει ένας «οδηγός» για τη νομισματική πολιτική, η οποία βέβαια επηρεάζει και τα ελληνικά assets.

Πάντως, στα θετικά της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ότι το ΧΑΑ κατάφερε να κάνει την εσωτερική του διόρθωση, σε αρκετούς τίτλους, χωρίς να χάσει τα επίπεδα, σε ένα περιβάλλον που επιβαρύνθηκε από τις διεθνείς εξελίξεις. Τουλάχιστον σήμερα, το διεθνές περιβάλλον είναι υποστηρικτικό για τη βελτίωση της τεχνικής εικόνας.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean και Εθνική σημειώνουν κέρδη άνω του 3%, ενώ άνω του +2% κινούνται οι Alpha Bank, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ. Θετική είναι και η εικόνα σε Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca Cola, Μυτιληναίος και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών