Με σημαντικά κέρδη θέλει να κλείσει την τελευταία συνεδρίαση του Ιανουαρίου του 2022 το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έχασε τη δυναμική του το τελευταίο δεκαήμερο, θέλει να σφραγίσει το January Effect, ώστε να δώσει το μήνυμα στους αγοραστές για το 12μηνο που έχει ανοίξει.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,58% στις 939,07 μονάδες, με τον τζίρο αρκετά βελτιωμένο.

Αν και ο Ιανουάριος αφήνει μια «γλυκιά γεύση» στα εγχώρια χαρτοφυλάκια, δεν υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί ότι ο απολογισμός θα ήταν πολύ καλύτερος σε ένα ηπιότερο εξωτερικό περιβάλλον. Και ίσως και ο Φεβρουάριος να άνοιγε αύριο με λιγότερες ανησυχίες, εάν δεν υπήρχε η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης την ερχόμενη Πέμπτη, η οποία έχει αποκτήσει βαρύνουσα σημασία στην διαμόρφωση της ψυχολογίας.

Μέχρι τότε ο γενικός δείκτης θα αντιμετωπίσει προφανώς σήμερα το επίπεδο των 940 μονάδων, που είναι και η βασική κοντινή αντίσταση, η ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση της οποίας θα ανοίξει τον δρόμο για νέα υψηλά επταετίας. Θυμίζεται εδώ ότι το υψηλό του Ιανουαρίου είναι στις 960,88 μονάδες, στο οποίο βρέθηκε στις 13/1.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank και Εθνική ξεχωρίζουν με τα πέριξ του 3% κέρδη τους, αλλά έχουν σημαντικές βοήθειες από ΟΠΑΠ, Motor Oil, Eurobank και Πειραιώς. Θετικά κινούνται και οι Βιοχάλκο, Coca Cola, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών