Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι έχει συμπεριλάβει το κόστος των ιατρικών προστατευτικών μασκών προσώπου στη λίστα των δεδομένων της για τη μέτρηση του πληθωρισμού.

Το καλάθι του δείκτη τιμών καταναλωτή αναθεωρείται περιοδικά και ενημερώνεται για να «συμπεριλάβει νέα προϊόντα των οποίων η κατανάλωση αρχίζει να είναι σημαντική», ανέφερε η εθνική στατιστική υπηρεσία σε σχετική της ανακοίνωση. Στη σχετική λίστα προστέθηκαν επίσης οι συνδρομές σε διαδικτυακές εφημερίδες, ενώ απορρίφθηκε η προσθήκη DVD και CD.

Σημειώνεται ότι οι ιατρικές μάσκες χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ισπανία και είναι υποχρεωτικές στους περισσότερους εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Μάλιστα, στα τέλη Δεκεμβρίου, με την παραλλαγή Όμικρον να κυριαρχεί, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επανάφερε έναν κανόνα που διέταζε τη χρήση τους και σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένει κοινοβουλευτική έγκριση.

Η Ισπανία παλεύει με πληθωρισμό που είναι κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών δεκαετιών. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 6,1% τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Ο πόλεμος στερεί άντρες από το εργατικό δυναμικό – Περιζήτητες οι γυναίκες από τα εργοστάσια
Διεθνή |

Γυναίκες στη χαλυβουργία - Περιζήτητες οι εργαζόμενες στα ουκρανικά εργοστάσια

Η στρατηγική προσλήψεων γυναικών στοχεύει στην αντικατάσταση των ανδρών που πάνε στον πόλεμο, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων που έχουν μετακομίσει σε ασφαλέστερες περιοχές της χώρας