Υπό την ηγεσία του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, ο Λευκός Οίκος είναι πιθανό να εκδώσει ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα αναθέτει σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες να προσεγγίσουν τον τομέα των κρυπτονομισμάτων ως θέμα εθνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με μία πηγή από το Barron’s, το μνημόνιο εθνικής ασφάλειας αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες εβδομάδες, εντός του Φεβρουαρίου.

Αναλυτικότερα, το μνημόνιο θα αναθέσει σε κυβερνητικούς φορείς να αναλύσουν τον χώρο και να σχεδιάσουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για όλους τους τομείς του – από το Bitcoin, μέχρι τα stablecoins και τα NFTs.

Η πηγή αναφέρει:

«Αυτό έχει σχεδιαστεί για να εξετάσει ολιστικά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και να αναπτύξει ένα σύνολο πολιτικών που δίνουν συνοχή σε αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση στον χώρο».

Την περασμένη Παρασκευή, το Bloomberg ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να «τοποθετήσει τον εαυτό του στο επίκεντρο της πολιτικής των κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ» – επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Η έκθεση αποκάλυψε ότι ανώτερα διοικητικά στελέχη βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της σύνταξης του εκτελεστικού διατάγματος. Το έγγραφο φέρεται να «αναφέρει λεπτομερώς τις οικονομικές, ρυθμιστικές προκλήσεις και τις προκλήσεις εθνικής ασφάλειας που δημιουργούνται από τα κρυπτονομίσματα» – ζητώντας αναφορές από κυβερνητικούς φορείς έως το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Μια ολοκληρωμένη ανάλυση

Διάφορες μελέτες που εκτελούνται από ομοσπονδιακούς φορείς θα βοηθούσαν στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης ρυθμιστικής στρατηγικής. Έχοντας ως αποστολή να διερευνήσουν όλες τις πτυχές του κλάδου, οι εκθέσεις των οργανισμών αναμένεται να αξιολογήσουν πιθανές συστημικές επιπτώσεις των κρυπτονομισμάτων, να αναλύσουν τις περιπτώσεις παράνομης χρήσης τους, αλλά και να σταθμίσουν και να προστατεύσουν τον ανταγωνιστικό ρόλο της χώρας στον χώρο.

Η αυξημένη εστίαση της αμερικανικής κυβέρνησης στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων συνδυάζεται με τη διερεύνηση της δυνατότητας έκδοσης ενός ψηφιακού νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), καθώς η Federal Reserve εξέδωσε πρόσφατα μια προκαταρκτική έκθεση για το θέμα – ανοίγοντας μια δημόσια περίοδο ανατροφοδότησης έως τον Μάιο.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες στο θέμα, καθώς χώρες όπως η Ινδία και η Ρωσία εξετάζουν επίσης τρόπους ρύθμισης του τομέα και υιοθέτησης φορολογικών νόμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα
Οι συλλογές NFT θα ρυθμίζονται όπως τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο του νόμου MiCA της ΕΕ
CoinDesk |

Οι συλλογές NFT θα ρυθμίζονται όπως τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο του νόμου MiCA της ΕΕ

Τα NFTs που αποτελούν μέρος μιας συλλογής θα πρέπει να εφαρμόζουν τους νέους κανόνες κρυπτογράφησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπούν στην προειδοποίηση των επενδυτών για τους κινδύνους

Η υπηρεσία Tornado Cash μπήκε στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ
CoinDesk |

Η υπηρεσία Tornado Cash στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ

Το υπουργείο απαγόρευσε τη χρήση της από Αμερικανούς ως θέμα εθνικής ασφάλειας, επειδή οι χάκερς της Βόρειας Κορέας φέρονται να χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να ξεπλένουν κλεμμένα κρυπτογραφικά κεφάλαια