Θετικά έκλεισαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς ξεπέρασαν την αρχική νευρικότητα που παραδοσιακά εμφανίζεται μετά από μεγάλα κέρδη στην προηγούμενη συνεδρίαση, και με τη βοήθεια του τραπεζικού κλάδου άρχισαν τον Φεβρουάριο με το δεξί.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,78% στις 35.404 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,68% στις 4.546 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,75% στις 14.346 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι Goldman Sachs και JPMorgan έκλεισαν με κέρδη 2,6% και 1,7% αντίστοιχα, με τη Wells Fargo να κλείνει στο +3,3%. Ο κλάδος, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα επωφεληθεί τόσο από την αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, όσο και από την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της UPS σημείωσαν άλμα 14%, αφού η ναυτιλιακή εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 49%. Η αντίπαλός της FedEx κερδίζει 3%, παρά την αναστολή ορισμένων υπηρεσιών λόγω Covid.

Στον αντίποδα, η AT&T έχασε 4%, μετά την ανακοίνωση ότι θα μηδενίσει τη συμμετοχή της στη WarnerMedia μετά από την προγραμματισμένη συγχώνευση της μονάδας με την Discovery. Το διοικητικό συμβούλιο της AT&T ενέκρινε επίσης ετήσιο μέρισμα 1,11 δολ./μετοχή, σε σύγκριση με το τρέχον των 2,08 δολ., λόγω του spinoff.

Πολλοί αναλυτές στρατηγικής της Wall Street υπενθυμίζουν στους επενδυτές ότι οι διορθώσεις είναι φυσιολογικές στις αγορές. Από το 1950, υπήρξαν 33 διορθώσεις του S&P 500 που ήταν πάνω από 10% και αυτή η περίοδος διήρκεσε περίπου πέντε μήνες, σύμφωνα με την Goldman Sachs. «Η τελευταία πτώση είναι μια κανονική διόρθωση της αγοράς που δεν σηματοδοτεί ύφεση ή το τέλος της ανοδικής αγοράς», δήλωσε ο Chris Haverland, αναλυτής της Wells Fargo.

Στα μάκρο της ημέρας, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών υποχώρησε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιανουάριο. Ο δείκτης του το Institute for Supply Management (ISM) υποχώρησε στις 57,6 μονάδες από 58,8 μονάδες τον Δεκέμβριο, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]