Η AT&T ανακοίνωσε ότι προχωρά το σχέδιο αποσύνδεσης από την Warner Media ώστε αυτή στη συνέχεια να συγχωνευθεί με τις αντίστοιχες δραστηριότητες της Discovery, σε μία συμφωνία ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μέτοχοι της AT&T θα κατέχουν το 71% της νέας εταιρείας Warner Bros. Discovery και θα λάβουν 0,24 μετοχές της νέας εταιρείας για κάθε μία μετοχή της AT&T που κατέχουν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters. Έτσι η AT&T θα κατέχει 7,2 δισεκατομμύρια νέες μετοχές, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Η συμφωνία απόκτησης της Time Warner από την AT&T ανακοινώθηκε στις αρχές του περασμένου έτους, ωστόσο μέρος των οικονομικών λεπτομερειών αποκαλύπτονται σήμερα.

«Αντί να προσπαθεί να εκτιμήσει την αστάθεια της αγοράς βραχυπρόθεσμα και να αποφασίσει πώς θα επιμεριστεί η αξία στη διαδικασία ανταλλαγής μετοχών, η spin-off διανομή θα επιτρέψει στην αγορά να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AT&T, Τζον Στάνκεϊ, σε επίσημη ανακοίνωση.

«Είμαστε σίγουροι ότι και οι δύο μετοχές θα αποτιμηθούν σύντομα με βάση τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη τους και τις ελκυστικές προοπτικές που έχουν», συμπλήρωσε.

Η AT&T σχεδιάζει να επενδύσει φέτος περί τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος στον τομέα των οπτικών ινών κατευθείαν στα νοικοκυριά αλλά και να επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυο 5G.

Ουσιαστικά, η ανταλλαγή των μετοχών της Warner Media θα τη βοηθήσει να μειώσει το ήδη βαρύ φορτίο χρέους που κατέχει. Το δ’ τρίμηνο του 2021 η αμερικανική εταιρεία είχε καθαρό χρέος 156,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία αναμένει να μειώσει την αναλογία χρέους μέχρι το τέλος του 2023.

Σε κάθε περίπτωση η νέα Warner Bros Discovery θα είναι το σχήμα με το οποίο η εταιρεία μπει στη «μάχη» του streaming περιεχομένου, αν και όπως σημειώνει το CNBC η πλατφόρμα HBO Max της «παλιάς» Warner Media είχε την ταχύτερη ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το δ’ τρίμηνο του 2021, ενώ τελείωσε το έτος με 74 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ωστόσο, ο συνδυασμός με την πλατφόρμα Discovery, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του β’ τριμήνου του 2022, θα είναι αυτός που την φέρει εγγύτερα στην πλατφόρμα του Netflix.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή