Ναυάγησε η συμφωνία των 4,35 δισ. ευρώ, έναντι των οποίων επρόκειτο να εξαγοράσει τη γερμανική Silitronic η ταϊβανέζικη GlobalWafers, κατασκευάστρια δίσκων πυριτίου για ημιαγωγούς.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η τελευταία, καθώς οι αρμόδιες αρχές στη Γερμανία δεν ενέκριναν εγκαίρως τη συμφωνία, παρά την γενικευμένη προσπάθεια των χωρών να ενισχύσουν την αυτονομία τους σε κρίσιμες τεχνολογίες όπως οι ημιαγωγοί. Και, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν μεγάλο βαθμό εξάρτησης από τις ΗΠΑ και την Ασία, όπου εδρεύουν κολοσσοί όπως η Samsung, η TSMC και η Intel.

Διαβάστε επίσης: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Στόχος μέχρι το 2030 το 20% των μικροτσίπ να παράγεται στην Ευρώπη

«Η προσφορά εξαγοράς από την GlobalWafers και οι συμφωνίες που ακολούθησαν δεν θα ολοκληρωθούν», ανακοίνωσε συγκεκριμένα η GlobalWafers.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δεν ολοκλήρωσε την προβλεπόμενη διαδικασία μέσα στην προθεσμία που έληξε χθες 31 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα η εξαγορά να μην μπορεί να προχωρήσει.

Η εξαγορά, η οποία εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας στις 21 Ιανουαρίου, θα οδηγούσε στη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας δίσκων πυριτίου 300 χιλιοστών, μετά την ιαπωνική Shin-Etsu.

Από την πλευρά της GlobalWafers θα πρέπει να καταβληθούν 50 εκατ. ευρώ στη Silitronic ως ρήτρα για τον τερματισμό της διαδικασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως