Την ισχυρότερη έναρξη χρονιάς τα τελευταία 17 χρόνια σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η άνοδος τους γίνεται με ρυθμό ταχύτερο από τον αναμενόμενο, παρά τα υψηλά επιτόκια και τις ανοδικές πληθωριστικές πιέσεις.

Ο εθνικός δείκτης τιμών κατοικιών αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 11,2 % σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, από 10,4 % τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για την ταχύτερη άνοδο που σημειώθηκε από τον  Ιανουάριο του 2005. Ξεπέρασε μάλιστα και τις εκτιμήσεις των ειδικών, καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο της τάξης του 10,8%.

«Η ζήτηση κατοικιών παραμένει ισχυρή», δήλωσε ο Ρόμπερντ Γκάρντνερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide, ο οποίος τονίζει ότι οι κτηματομεσίτες έχουν χαμηλό απόθεμα κατοικιών, άρα η προσφορά κατοικιών είναι περιορισμένη. 

Επιπλέον, η τάση αυτή ενισχύεται από την ισχυρή αγορά εργασίας, καθώς όλο και περισσότερο άνθρωποι επιλέγουν την εξ αποστάσεως εργασία, με αποτέλεσμα να αναζητούν μεγαλύτερες κατοικίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση