Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ιαπωνικοί δείκτες σήμερα, στο περιθώριο της αργίας της Πρωτοχρονιάς στις περισσότερες μεγάλες αγορές στην Ασία, ενώ θετικά λειτούργησε και το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall Street.

Ο Nikkei 225 κέρδισε 1,68% και έκλεισε στις 27.533,60 μονάδες ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 2,14% στις 1.936,56 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,17% για να ολοκληρώσει στις 7.087,70 μονάδες.

Θετικά λειτούργησαν και οι νέες δηλώσεις του διοικητή της Reserve Bank of Australia, Philip Lowe, ότι η πρόσφατη απόφαση της κεντρικής τράπεζας να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων «δεν σημαίνει ότι επίκειται αύξηση του επιτοκίου».

Τα σχόλια του Lowe ήρθαν καθώς οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο αντιμετώπιζαν την προοπτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών να συσφίξουν τη νομισματική πολιτική μετά από σχεδόν δύο χρόνια χαλαρής πολιτικής.

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες