Με κέρδη άρχισαν τον Φεβρουάριο οι ασιατικές αγορές, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από το θετικό κλίμα στη Wall Street, όσο και από τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,28% στις 27.078,48 μονάδες, ενώ ο Topix έκλεισε σταθερά στις 1.896,06 μονάδες. Θετικά κινήθηκαν και οι μετοχές τεχνολογίας, με τη SoftBank να σημειώνει άνοδο 1,12% και τη Sony να κυμαίνεται στο +0,39%. Η θυγατρική της Sony, Sony Interactive Entertainment, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε να αποκτήσει την εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Bungie έναντι 3,6 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας 8ετίας, σύμφωνα με το Reuters, λόγω των νέων παραγγελιών και της ισχυρότερης παραγωγής.

Στο μεταξύ, η Reserve Bank of Australia διατήρησε το βασικό επιτόκιο της στο 0,1% την Τρίτη, αντίθετα με τις προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων, αν και τερμάτισε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων όπως είχε προβλεφθεί. «Η διακοπή των αγορών στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων δεν συνεπάγεται βραχυπρόθεσμη αύξηση των επιτοκίων. Ενώ ο πληθωρισμός έχει ανέβει, είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνουμε ότι είναι βιώσιμα εντός του στόχου», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Φίλιπ Λόου.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη είναι κλειστές λόγω πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες