Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον τεχνολογικό κλάδο να λαμβάνει ώθηση από το άλμα που καταγράφει η Alphabet, ενώ η εστίαση είναι και στις εξελίξεις στα ρωσο – ουκρανικά σύνορα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,04% στις 35.392 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,41% στις 4.565 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 0,53% στις 14.425 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες οδήγησαν το sell off της αγοράς τον Ιανουάριο, είναι οι βασικοί μοχλοί της τρέχουσας ανάκαμψης, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τη ροή των αποτελεσμάτων τριμήνου. Επίσης, η Alphabet, μητρική της Google σημειώνει άλμα 10%, καθώς ανακοίνωσε split μετοχών 20 προς 1, υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία μπορεί σύντομα να συμπεριληφθεί και στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Advanced Micro Devices κερδίζει επίσης 14,5% λόγω ισχυρών κερδών, ενώ η μητρική του Facebook, Meta Platforms, σημειώνει άνοδο 2,8% και η Amazon ενισχύεται κατά 2,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ μειώθηκαν καθώς το νέο κύμα κορονοϊού προκάλεσε σοβαρές διαταραχές στην οικονομική δραστηριότητα. Όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ADP οι θέσεις εργασίας υποχώρησαν κατά 301.000 τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 207.000 θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street