Μεγάλη υποχώρηση κατά 17% σημείωσε η μετοχή της PayPal την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αμφισβήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας αφότου αποκάλυψε ένα μεγάλο χτύπημα στα έσοδα από την επικείμενη απώλεια του κορυφαίου πελάτη της eBay.

Πρόκειται για το χαμηλότερο άνοιγμα για τη μετοχή της PayPal από τον Μάιο του 2020, καθώς οι επενδυτές έλαβαν υπόψη τους και από μια σειρά από άλλους παράγοντες που βλάπτουν την απόδοσή της, όπως ο υψηλός πληθωρισμός, και ο αντίκτυπος των συνεχιζόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εφοδιαστική αλυσίδα.
Τουλάχιστον 11 αναλυτές μείωσαν τους στόχους τιμών για τη μετοχή και η BTIG υποβάθμισε τη σύστασή της σε «neutral» από «buy».

Η συμφωνία συνεργασίας της PayPal με την eBay, έληξε και η μετάβαση της τελευταίας στη δική της πλατφόρμα πληρωμών επηρεάζει τον όγκο των συναλλαγών, δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Απώλεια εσόδων 600 εκατ. δολ.

Η απόσχιση της eBay αναμένεται να ασκήσει πίεση εσόδων 600 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Νταν Σούλμαν μιλώντας με αναλυτές.

«Συνολικά, τα προβλήματα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι πληθωριστικές πιέσεις στις δαπάνες από πελάτες χαμηλού εισοδήματος και η συνεχιζόμενη απότομη πτώση του όγκου της eBay δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στο τέλος του 4ου τριμήνου του 2021, τα οποία θα επιμείνουν τουλάχιστον έως και το πρώτο εξάμηνο του 2022», εκτιμούν οι αναλυτές της Evercore ISI.

Η PayPal προέβλεψε αύξηση εσόδων κατά 6% το τρέχον τρίμηνο, πολύ χαμηλότερη από την ανάπτυξη 11,7% που εκτιμούν οι αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της IBES της Refinitiv.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου ήταν χαμηλότεροι από τις προσδοκίες του κλάδου, σημείωσε η PayPal.

«Πιστεύουμε ότι τα ελαφρώς ασθενέστερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα των τελευταίων δύο τριμήνων οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απογοητευτική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου», επισημαίνουν από την πλευρά τους οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή