Στη γύρα για… ψώνια έχουν βγει τα αμερικανικά funds έχοντας τα ταμεία τους γεμάτα χάρη στην έκρηξη των χρηματιστηρίων πέρυσι. Ένας από τους κλάδους που έχουν μπει στο στόχαστρο είναι ο ταλαιπωρημένος από την πανδημία κλάδος της ψυχαγωγίας και της κινηματογραφικής βιομηχανίας με τελευταίο deal στη λίστα η εξαγορά μεριδίου στην Legendary Entertainment από το Apollo Global Management.

Συγκεκριμένα το αμερικανικό μέγα fund εισήλθε στη μετοχική σύνθεση του στούντιο που βρίσκεται πίσω από γνωστές παραγωγές όπως το «Jurassik Park», το «The Dark Knight» και το «Hangover» καταβάλλοντας 760 εκατ. δολάρια.

Το ακριβές ποσοστό που απέκτησε δεν έγινε γνωστό, ωστόσο διευκρινίστηκε πως βασικός μέτοχος στην αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων Legendary παραμένει ο κινεζικός κολοσσός της Dalian Wanda Group Co.

Σύμφωνα με τον Άαρον Σόμπελ της Apollo, η είσοδος στην Legendary επελέγη από το fund λόγω των προοπτικών κερδοφορίας του στούντιο. Αντιστοίχως ο διευθύνων του στούντιο, Τζόσουα Γκρόουντ σχολίασε πως η συμφωνία θα προσφέρει στην Legendary του πρόσβαση σε νέες επενδύσεις για την ανάπτυξη νέων παραγωγών για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. «Το να έχουμε μια εταιρεία όπως η Apollo ως βασικό επενδυτή, μας προσφέρει τεράστια χρηματοοικονομική δύναμη ώστε πραγματικά να αναπτύξουμε την επιχείρηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρά τους τριγμούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας από την πανδημία ο ανερχόμενος κλάδος του streaming δίνει μια προοπτική ολοένα αυξημένων κερδών για τον κλάδο. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με την ανάγκη για επενδύσεις σε νέες παραγωγές έχει φέρει τα στούντιο και τις εταιρείες του κόσμου του θεάματος και της μουσικής πιο κοντά στα επενδυτικά fund.

Για παράδειγμα η Cantle Media, χάρη στην αθρόα χρηματοδότηση της Blackstone, έχει ήδη εξαγοράσει μερίδια στο Hallo Sunshine της Ρις Γουίδερσπουν αλλά και την Westbrook Media του δυναμικού ζεύγους των Γουίλ και Τζέιντα Σμιθ. Επίσης απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Moonbug Entertainment έναντι περίπου 3 δισ. δολαρίων, όπως και της Faraway Road, της παραγωγού του σίριαλ Fauda. Παράλληλα, η SpringHill του Λεμπρόν Τζέιμς πούλησε μερίδιο στο RedBird Capital στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που κοστολόγησε την εταιρεία στα 725 εκατ. δολάρια, ενώ δημοσιεύματα εμφανίζουν τόσο την Village Roadshow όσο και την Chernin Entertainment να βρίσκονται σε αναζήτηση επενδυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι