Δεν τον λες ακόμη και… φτωχούλη, αλλά μια απώλεια 31 δισ. δολαρίων από την προσωπική του περιουσία δεν είναι και μικρή απώλεια για τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που ένιωσε την… τσέπη του να πλήττεται από το κρασάρισμα της μετοχής της Meta Platforms Inc. (πρώην Facebook) σαν αποτέλεσμα των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο.

Η μετοχή της Meta βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση που αυτή την ώρα πλησιάζει το 25%, με την αγορά να αντιδρά στις χαμηλές επιδόσεις της εταιρείας που είχε μηδενική ανάπτυξη στην προσέλκυση νέων χρηστών και βλέπει τις δαπάνες των χρηστών να υποχωρούν συνεχώς, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στις νεότερες ανταγωνιστικές της πλατφόρμες, όπως το TikTok.

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έχασε το ιλιγγιώδες ποσό των 240 δισ. δολαρίων, ενώ η προσωπική περιουσία του ιδιοκτήτη της μειώθηκε στα 92 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires index.

H πτώση αυτή ήταν αρκετή ώστε να εκδιώξει τον 37χρονο Μαρκ από τη λίστα των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη και μάλιστα για πρώτη φορά από το 2015.

Παράλληλα η… εξάτμιση 31 δισ. δολαρίων μέσα σε λίγες ώρες συνιστά την δεύτερη μεγαλύτερη ζημιά τέτοιου είδους από την προσωπική περιουσία ενός επιχειρηματία. Η θλιβερή πρωτιά ανήκει στον συνηθισμένο στις μεγάλες αυξομειώσεις ιδιοκτήτη της Tesla, Ίλον Μασκ, ο οποίος μέσα σε μία ημέρα, τον περασμένο Νοέμβριο, έχασε 35 δισ. δολάρια σαν αποτέλεσμα της βουτιάς της μετοχής της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, όταν ο ίδιος ζήτησε από τους ακολούθους του στο Twitter να ψηφίσουν, αν συμφωνούν να ρευστοποιήσει το 10% των μετοχών του. Μάλιστα, ο  50χρονος Μασκ κατέγραψε ένα ακόμη ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, όταν η περιουσία του έχασε επίσης 25,8 δισ. δολάρια.

Πάντως, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν είναι ο μοναδικός χαμένος από την ελεύθερη πτώση της μετοχής της Meta. O συνιδρυτής της εταιρείας, Ντάστιν Μόσκοβιτς, μέχρι τώρα νούμερο 79 στην παγκόσμια κατάταξη των δισεκατομμυριούχων έχασε επίσης το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3 δισ. δολαρίων μένοντας μόλις με… 21,2 δολάρια περιουσίας, ενώ ο Εντουάρντο Σαβερίν των 17,5 δισ. έχασε πάνω από 4 δισ. δολάρια.  Πάνω από 100 εκατ. δολάρια έγιναν… καπνός και από την προσωπική περιουσία της COO Σέριλ Σάντμπεργκ, που απέμεινε… μόλις με 2,5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή