Υπό το βάρος του τεχνολογικού κλάδου βρίσκεται σήμερα η Wall Street, εξαιτίας κυρίως των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της μητρικής του Facebook, Meta Platforms, τα οποία ίσως και προμηνύουν και αλλαγή των προοπτικών του κλάδου των κοινωνικών δικτύων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,51% στις 35.447 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,26% στις 4.531 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 1,90% στις 14.143 μονάδες.

Περισσότερο από 25% υποχωρεί σήμερα η μετοχή της Facebook (Metaverse), από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα κέρδη της εταιρείας τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Επίσης, το guidance της εταιρείας ήταν απογοητευτικό, αφού, όπως ειπώθηκε, τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι από 27 έως 29 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 30,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Απώλειες 9,6% σημειώνει και η Spotify Technology, καθώς ανακοίνωσε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των συνδρομητών, ενώ στον αντίποδα, η μητρική της Google, Alphabet, κερδίζει 7,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, μείωση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζοντας πτωτικά για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 23.000 και διαμορφώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 238.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street