Με τα κενά στην αμερικανική αγορά εργασίας να εμμένουν, όπως έδειξαν και τα νεότερα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα, οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να προσφέρουν ελκυστικότερους μισθούς και κίνητρα για να προσελκύσουν προσωπικό. Κυρίως δε, οι μικρότερες επιχειρήσεις που θεωρούν ότι έχουν και ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι των μεγάλων ομίλων.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με σημερινά στοιχεία από την ένωση του National Federation of Independent Business, περίπου το 50% των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών προκειμένου να κρατήσουν το προσωπικό τους, αλλά και να προσελκύσουν επιπλέον εργαζομένους. Πρόκειται για ένα ποσοστό ρεκόρ για τον κλάδο, το υψηλότερο από το 1986.

Την ίδια ώρα ένα 47% των μικρών επιχειρήσεων συνεχίζει να καταγράφει κενές θέσεις εργασίας, τον περασμένο μήνα, γεγονός που δυσχεραίνει τη λειτουργία τους. Πρόκειται δε, για μια τάση που δεν φαίνεται να υποχωρεί σύντομα, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την έκθεση της NFIB πάνω από το 25% των μικρών επιχειρήσεων σχεδιάζει να προχωρήσει και σε νέα αύξηση των αποζημιώσεων (μισθός και κίνητρα) μέσα στο επόμενο τρίμηνο, με το 26% των επιχειρήσεων να σχεδιάζει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα στο ίδιο διάστημα, γεγονός που επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη ανάγκη που θα υπάρχει για αναζήτηση προσωπικού.

Τα στοιχεία αυτά εξάλλου αποτελούν καμπανάκι και για τη συνεχιζόμενη άνοδο του πληθωρισμού, καθώς η συνεχής αύξηση των μισθών συνηγορεί στη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική αγορά ασκώντας πιέσεις στην Federal Reserve να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή