Η κυριαρχία του Tether στον χώρο των stablecoin διαβρώνεται αθόρυβα από την ανάπτυξη του νόμισματος της εταιρείας Circle (USDC), το οποίο ελέγχει τώρα περίπου το 30% της αγοράς stablecoin.

Σύμφωνα με δεδομένα από το Etherscan, το USDC έχει τώρα 50 δισεκατομμύρια νομίσματα σε κυκλοφορία, καθιστώντας το ως το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin σε κεφαλαιοποίηση αγοράς. Από την ώρα του Τύπου, το USDC έχει πάνω από 44 δισεκατομμύρια token σε κυκλοφορία, ενώ το USDT ανέρχεται σε περίπου 39 δισεκατομμύρια token. Με άλλα λόγια, η τρέχουσα προσφορά του USDC στο Ethereum ξεπερνά αυτή του USDT.

Σύμφωνα με τον Jeremy Allaire, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του εκδότη stablecoin, αυτό που κάνει την τρέχουσα ανάπτυξη πιο αξιέπαινη είναι το γεγονός ότι το οικοσύστημα USDC ακμάζει και κερδίζει τον ‘διαστημικό’ αγώνα ψηφιακών νομισμάτων. Τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Allaire φανερώνει ότι το USDC είχε πάνω από 4 εκατομμύρια ενεργές διευθύνσεις το 2021 και ταυτόχρονα, το stablecoin συμμετείχε σε συναλλαγές αξίας σχεδόν 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο έτος.

Εκτός από την αναστροφή της προσφοράς USDT στο Ethereum, το USDC κερδίζει επίσης σταθερά έδαφος έναντι του αντιπάλου του στο συνολικό εφοδιασμό Stablecoin. Επί του παρόντος, υπάρχουν σε κυκλοφορία stablecoin αξίας 177 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από αυτό, το Tether ελέγχει το 47% της αγοράς, ενώ το USDC ελέγχει το 29%. Εν αντιθέσει πέρυσι, το Tether είχε σχεδόν ολοκληρωτική κυριαρχία στον χώρο, καθώς ήλεγχε το 74% της αγοράς ενώ αυτή της Circle ήταν μόλις περίπου 16%.

Τα στοιχεία από τον ιστότοπο Coingecko, έδειξαν επίσης ότι ενώ το USDC αυξήθηκε κατά 987% το 2021, το USDT κατέγραψε μόνο ανάπτυξη περίπου 280%.

Γιατί η Tether μπορεί να χάνει το μερίδιο αγοράς της

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρά την εντυπωσιακή ανάπτυξη του USDC τον τελευταίο καιρό, το USDT του Tether παραμένει το κυρίαρχο stablecoin στην κρύπτο-αγορά.

Αυτό φαίνεται στον όγκο συναλλαγών και των δύο περιουσιακών στοιχείων τις τελευταίες 24 ώρες, όπου το USDT κατέγραψε συναλλαγές περίπου 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ του USDC ήταν μόλις περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, όπως επισημάναμε νωρίτερα, η κυριαρχία του Tether στην αγορά μειώνεται σε μεγάλο βαθμό, εξαιτίας των ρυθμιστικών ζητημάτων που ανάγκασαν τις ρυθμιστικές αρχές να του επιβάλουν πρόστιμο 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δόθηκαν, η εταιρεία Tether έκανε παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με το αποθεματικό της στους πελάτες. Η εταιρεία δήλωσε ότι είχε αποθεματικό $1  για να υποστηρίξει κάθε token, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές αποκάλυψαν ότι μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2017, η εταιρεία είχε μόνο περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια στο αποθεματικό της, ενώ υπήρχαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια νομίσματα σε κυκλοφορία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα