«Το 2022 θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα. Μιλάμε για πολυτελείς κρουαζιέρες με ταξιδιώτες και τουρίστες, οι οποίοι αφήνουν πολύ υψηλό εισόδημα». Αυτό είπε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Σκάι, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η έναρξη για την κρουαζιέρα γίνεται στις 5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Συμπλήρωσε, δε, ότι η αύξηση που σημειώνεται στην Βόρεια Ελλάδα αγγίζει το 300% ενώ σημαντική είναι και η αύξηση στον Πειραιά με δεκάδες παραπάνω κρουαζιερόπλοια.

Η φετινή εικόνα για τον τουρισμό κρουαζιέρας διαμορφώνεται με home ports τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με αύξηση στην Κρήτη, στην Κέρκυρα, στη Σαντορίνη, στη Μύκονο και σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς και με τεράστια ζήτηση, υπερπολλαπλάσια από άλλες χρονιές.

Η Ελλάδα θα μείνει ανοιχτή

Ο υπουργός Τουρισμού έκανε επίσης λόγο για κατακόρυφη αύξηση των προκρατήσεων που παρατηρείται από τις πρώτες μέρες του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που του δίνουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού.

«Με πολύ κόπο, μάχη και προσπάθεια, το υπουργείο Τουρισμού, η κυβέρνηση, οιπΠεριφέρειες, οι δήμοι, ο ΕΟΤ, η Marketing Greece, οι πρεσβείες μας, τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό και όλοι οι ιδιώτες, κάνουμε αυτή την κοινή προσπάθεια», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς φροντίσαμε -και τότε είχα την τιμή να με έχει ορίσει ο πρωθυπουργός υπουργό Υγείας- να έχουμε ανοιχτή τη χώρα για τον τουρισμό το 2020 και με την εξαιρετική αντιμετώπιση που είχαμε τότε στην πανδημία, πετύχαμε να κάνουμε rebrand στη χώρα και να θεωρείται η Ελλάδα ασφαλής χώρα και να έχουμε φτάσει το 2021 στα 10,5-11 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό, αντί για 5-6 δισ. ευρώ».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι προβλήματα και να υπάρχουν, σε ένα ασταθές ακόμα παγκόσμιο πλαίσιο της πανδημίας, εμείς θα τα ξεπεράσουμε και θα τα καταφέρουμε. Στέλνουμε μήνυμα από τώρα σε όλο τον πλανήτη: η Ελλάδα θα μείνει ανοιχτή, η Ελλάδα θα υποδεχθεί τουρίστες νωρίς, έχω πει οι καλοκαιρινοί προορισμοί από 1η Μαρτίου πρέπει να είναι έτοιμοι. Για αυτό το λόγο κάνουμε σύσκεψη με όλους τους Περιφερειάρχες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού την επόμενη εβδομάδα», τόνισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός