Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, λαμβάνοντας ισχυρή στήριξη από τον τραπεζικό κυρίως κλάδο, ο οποίος αναμένεται να επωφεληθεί από τις εν πολλοίς εκτιμώμενη σύσφιξη της πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,90% στις 7.595 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,06% στις 15.359 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,20% στις 7.019 μονάδες.

Μπορεί η ΕΚΤ και η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ να επιβεβαίωσαν ότι θα διατηρήσουν την πολιτική σταθερή, αλλά ήταν εμφανής η αλλαγή του τόνου αναφορικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού, με την επικεφαλής να αφήνει να εννοηθεί πως η ΕΚΤ μπορεί να ακολουθήσει τις έτερες κεντρικές τράπεζες ανεβάζοντας φέτος τα επιτόκια.

Βέβαια, οι αγορές χρήματος ήδη από την Τετάρτη παρέπεμπαν σε μια αύξηση των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 30 μονάδες βάσης μέχρι το Δεκέμβριο του 2022. Όμως μέχρι τη στιγμή που η Λαγκάρντ ολοκλήρωνε την ομιλία της την Πέμπτη, είχαν πλέον ανεβάσει τις πιθανότητες για μια αύξηση τον Ιούνιο πάνω από το 90%. Και δεν ήταν η μόνη αγορά που είχε ανάλογη αντίδραση στα σχόλια της Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές