Η Toshiba ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει το ποσό των 125 δισεκατομμυρίων γιεν (περίπου 1,09 δισ. δολάρια) για να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή μικροτσίπ διαχείρισης ενέργειας και να μπορέσει να φτάσει στα επίπεδα εταιρειών κολοσσών του συγκεκριμένου τομέα, όπως η Infineon Technologies

Η ιαπωνική εταιρεία θα κατασκευάσει εργοστάσιο κορυφαίας τεχνολογίας, στην κεντρική Ιαπωνία, ενώ η παραγωγή θα επικεντρώνεται στα μικροτσίπ διαχείρισης ενέργειας τα οποία χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας σε οχήματα, σε ηλεκτρονικές συσκευές κάθε είδους και σε βιομηχανικό εξοπλισμό.

Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης (100 δισ. γιεν) θα κατευθυνθεί στην κατασκευή του νέου εργοστασίου, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα απορροφήσει η γραμμή παραγωγής. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν όλα αυτά θα αποτελούν ουσιαστικά επέκταση ήδη υπάρχοντος εργοστασίου.

Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2025.

Όταν η πρώτη φάση του σχεδίου ολοκληρωθεί, η παραγωγή μικροτσίπ διαχείρισης ενέργειας της Toshiba θα καταστεί 2,5 φορές μεγαλύτερη από τη σημερινή. Ανάλογα και με τη ζήτηση, το νέο εργοστάσιο θα μπορούσε να επεκταθεί περαιτέρω με πρόσθετες επενδύσεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ιαπωνικός κολοσσός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία