Το πρόβλημα των ελλείψεων ημιαγωγών θα συνεχιστεί, συντηρώντας τις πιέσεις στις βιομηχανίες, υποστήριξε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου σε σημερινές εκτιμήσεις του.

«Η ζήτηση για μικροτσίπ είναι υψηλή και αυξάνεται ολοένα και περισσότερο» σχολίασε η υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ρεϊμόντο, αναφερόμενη στην έκθεση του υπουργείου της, σύμφωνα με την οποία η ζήτηση για ημιαγωγούς κινείται κατά 20% υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Η έκθεση που περιλαμβάνει στοιχεία από τουλάχιστον 150 μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες έδειξε σημαντικό και επίμονο χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στο μέτωπο των ημιαγωγών, ένα πρόβλημα που όλες οι επιχειρήσεις έδειξαν να συμφωνούν πως δεν πρόκειται να ξεπεραστεί για τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα αποθέματα των επιχειρήσεων σε ημιαγωγούς έχουν ένα μέσο όρο χρονικής διάρκειας που από τις 40 μέρες το 2019 έχει πέσει κάτω από τις 5 ημέρες, ένα τρανταχτό στοιχείο για το μέγεθος των ελλείψεων και τον χαμηλό ρυθμό ανεφοδιασμού για την κάλυψη των αναγκών τους.

Οι ελλείψεις προφανώς έχουν εκτοξεύσει και τις τιμές στα ύψη, με το αμερικανικό υπουργείο να δηλώνει πως θα εξετάσει καταγγελίες για υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές που προκαλούν αλλοιώσεις στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία