Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης έφτασε στις 74,9 μονάδες από τις 76,6 μονάδες της προηγούμενης εβδομάδας.

Κατά την εβδομάδα αυτή από τη μία μεριά σημειώθηκε αύξηση στους υποδείκτες του χρηματοοικονομικού κλάδου (κατά 2,3 μονάδες) και της αγοράς εργασίας (κατά 0,4 μονάδες), ωστόσο από την άλλη μεριά μειώθηκαν οι επιδόσεις στους υποκλάδους της κινητικότητας (κατά 2,2 μονάδες), της ζήτησης / κατανάλωσης (κατά 1 μονάδα) και της υγείας κατά (0,5 μονάδες).

Έτσι, μπορεί να παρουσιάζεται ανάκαμψη στις οικονομικές συνθήκες και την αγορά εργασίας, ωστόσο οι καταναλωτές δεν δείχνουν να αντιδρούν ακόμη στην ανάκαμψη αυτή, καθώς τα κρούσματα από την πανδημία του Covid-19 δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης σε υψηλά επίπεδα (18240 κρούσματα κατά μέσο όρο την τρέχουσα εβδομάδα και 18920 κρούσματα κατά μέσο όρο κατά την προηγούμενη εβδομάδα) και οι θάνατοι από την πανδημία αυξάνονται για 4η συνεχόμενη εβδομάδα (105,3 κατά μέσο όρο αυτήν την εβδομάδα, από 93 κατά μέσο όρο κατά την προηγούμενη εβδομάδα).

Ο Δείκτης Ανάκαμψης για την Ευρωζώνη, δεν ανανεώθηκε κατά την εβδομάδα αυτήν από την Oxford Economics

Πανδημία και Οικονομία

Προβλέψεις ΑΕΠ 2021-2024

Δεν υπάρχει αλλαγή στις προβλέψεις

* O καθηγητής Παναγιώτης Πετράκης, επιστημονικός υπεύθυνος στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Προγράμματος Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης (E-learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με συνεργάτες τους Δρ Π.Χ. Κωστή και Δρ Κ.Η. Καυκά και ομάδα ερευνητών παράγουν τους δείκτες από τη Βάση Δεδομένων για Οικονομικές προβλέψεις

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia