O διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για τα κρυπτονομίσματα, και συχνά με τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί έντονες διακυμάνσεις στις τιμές τους.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την ενημέρωση της εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, και η ίδια η Tesla κατείχε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin στα τέλη του περασμένου έτους.

Η εταιρεία αγόρασε συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin το 2021. Το κρυπτονόμισμα ολοκλήρωσε τη χρονιά με άνοδο σχεδόν 60% και βρισκόταν πάνω από 46.000 δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου . Είχε υποχωρήσει έως και 30.000 δολάρια τον Ιούλιο εν μέσω ανησυχιών σχετικά με μια ρυθμιστική καταστολή στην Κίνα και στη συνέχεια ανέβηκε σε υψηλό όλων των εποχών πάνω από τα 68.000 δολάρια στις αρχές Νοεμβρίου. Το Bitcoin διαπραγματευόταν λίγο κάτω από τα 43.000 δολάρια το πρωί της Δευτέρας.

Η Tesla αποδέχτηκε για λίγο το bitcoin ως επιλογή πληρωμής, αλλά σταμάτησε τον Μάιο λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Η Tesla κατέγραψε ζημίες απομείωσης αξίας 101 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021 από την επένδυσή της σε bitcoin, επικαλούμενη πτώση της αξίας του κρυπτονομίσματος. Πρόσθεσε ότι  ενέγραψε κέρδη 128 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την πώληση μέρους των συμμετοχών της τον περασμένο Μάρτιο. Συνολικά, η Tesla κέρδισε 27 εκατομμύρια δολάρια στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων της κατά τη διάρκεια του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News