Η Tesla ανακαλεί συνολικά 817 χιλιάδες οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της ηχητικής ειδοποίησης η οποία ενδέχεται να μην ενεργοποιείται όταν ένα όχημα ξεκινά και ο οδηγός δεν έχει «ασφαλίσει» τη ζώνη ασφαλείας.

Αυτό ανακοίνωσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Τα μοντέλα που ανακαλούνται για έλεγχο είναι τα Model S και Model X του 2021-2022, Model 3 της περιόδου 2017-2022 και Model Y που κατασκευάστηκαν την περίοδο 2020-2022. Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό πρωτόκολλο ασφαλείας τα εν λόγω μοντέλα δεν εκπληρώνουν την απαίτηση για ενεργοποίηση ηχητικής σήμανσης όταν η ζώνη δεν είναι ασφαλισμένη.

Η Tesla από τη δική της πλευρά ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά η «ανάκληση» αφορά μία αναβάθμιση του λογισμικού over-the-air (OTA) για τη διόρθωση του προβλήματος. Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία στη NHTSA, έως τις 31 Ιανουαρίου δεν υπήρξε καμία σύγκρουση ή τραυματισμός που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι το πρόβλημα γνωστοποίησε στην αμερικανική εταιρεία το ινστιτούτο KATRI (Korea Automobile Testing & Research Institute) της Νότιας Κορέας στις 6 Ιανουαρίου.

Μόλις την περασμένη Τρίτη, η Tesla ανακάλεσε 53.822 οχήματα πάλι στην αμερικανική αγορά με ενσωματωμένο το λογισμικό Full Self-Driving (Beta) το οποίο σε ορισμένα μοντέλα πραγματοποιεί «επαναλαμβανόμενες στάσεις» και δεν σταματάει κατευθείαν στις διασταυρώσεις με αποτέλεσμα να προκύπτει πιθανότητα τραυματισμών. Και εδώ το πρόβλημα θα λυθεί με αναβάθμιση του λογισμικού over-the-air, ουσιαστικά δηλαδή όπως γίνεται στα κινητά μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ