Καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις για το τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε η εταιρεία παιχνιδιών Hasbro, καθώς οι υψηλές πωλήσεις της εορταστικής περιόδου την βοήθησαν να ξεπεράσει τα εμπόδια που της προκάλεσαν τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Συγκεκριμένα για το τέταρτο τρίμηνο η φίρμα που βρίσκεται πίσω από δημοφιλή παιχνίδια όπως το My Little Pony, οι Transformers και η Play-Doh παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων κατά 17% στα 2,01 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση. Πρόκειται για ποσό αρκετά υψηλότερο από τα 1,87 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Με τον τρόπο αυτό για το σύνολο της χρονιάς αυξήθηκαν στα 6,4 δισ. δολάρια ξεπερνώντας τις προβλέψεις που είχε κάνει η ίδια η εταιρεία για ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 13%-16%.

Ειδικά ο κλάδος καταναλωτικός προϊόντων παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 9% στα 1,35 δισ. δολάρια, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με την ύψους 3% υποχώρηση το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα υποχρέωσαν την εταιρεία να χάσει αρκετές παραδόσεις προϊόντων.

Αναφορικά με τα κέρδη για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 59 σεντς ανά μετοχή, αν και για το σύνολο της χρονιάς σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 3,10 δολάρια ανά μετοχή.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη η διοίκηση ανακοίνωσε πως προχωρά σε αύξηση του μερίσματος που θα μοιράσει κατά 3% για το τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή