Η Frontier Airlines και η Spirit Airlines, οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στις ΗΠΑ, συμφώνησαν να συγχωνευτούν μετά από μια συμφωνία αξίας 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το νέο σχήμα που θα προκύψει θα αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη χώρα. Η συγχώνευση δίνει στην Frontier Airlines με έδρα το Ντένβερ το 51,5% στη νέα ενιαία αεροπορική εταιρεία.

«Αυτή η συναλλαγή επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός επιθετικού ανταγωνιστή εξαιρετικά χαμηλών ναύλων για να εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα τους πελάτες μας, να επεκτείνει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τα μέλη της ομάδας μας και να αυξάνει την ανταγωνιστική πίεση, με αποτέλεσμα πιο φιλικούς προς τον καταναλωτή», δήλωσε ο Τεντ Κρίστι, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Spirit που εδρεύει στη Φλόριντα.

Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών ενέκριναν τη συμφωνία το Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος της Frontier, Μπιλ Φράνκι θα προεδρεύσει της νέας κοινής εταιρείας, η οποία είπε ότι «θα δημιουργήσει την πιο ανταγωνιστική αεροπορική εταιρεία εξαιρετικά χαμηλών ναύλων στις ΗΠΑ προς όφελος των καταναλωτών».

Οι εταιρείες δεν ανακοίνωσαν το νέο όνομα του νέου αερομεταφορέα, τον διευθύνοντα σύμβουλο ή την τοποθεσία των κεντρικών γραφείων της.

Το 2013, η Spirit και η Frontier είχαν μερίδιο 2,8% στα έσοδα από μίλια επιβατών που πραγματοποιούσαν αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών. Μέχρι το 2019, το μερίδιο αυτό αθροιστικά είχε σχεδόν διπλασιαστεί στο 5,4% ενώ οι τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ, η American Airlines, η Delta, η United και η Southwest, έλεγχαν το 73,9% των εσόδων από μίλια επιβατών.

Καθώς και οι δύο αερομεταφορείς πετούν μόνο αεροπλάνα Airbus και κανένας δεν κυριαρχεί σε μια συγκεκριμένη αγορά, μια συγχώνευση Spirit/Frontier έχει νόημα στα χαρτιά. Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει καταστήσει σαφές στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας του ότι θα εξετάσει τις πιθανές συγχωνεύσεις πολύ πιο επιθετικά από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή