Η Toshiba σχεδιάζει πλέον ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της να πραγματοποιηθεί σε δύο, αντί για τρία, τμήματα ενώ προχωρά και στην παρουσίαση ενός σχεδίου επιστροφών στους μετόχους σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Το ανανεωμένο σχέδιο αναμένεται και αυτό να αντιμετωπίσει αντιδράσεις από hedge funds εκτός Ιαπωνίας, πολλά από τα οποία είναι ευθέως αντίθετα σε κάθε προσπάθεια διαχωρισμού της εταιρείας και θα προτιμούσαν ο ιαπωνικός κολοσσός να τεθεί εκτός χρηματιστηρίου και να γίνει ιδιωτική επιχείρηση.

Με τη νέα προτεινόμενη αναδιάρθρωση, η Toshiba απλά θα διαχωρίσει τον τομέα των συσκευών. Στο προηγούμενο πλάνο προβλεπόταν διαχωρισμός σε τρείς νέες ενότητες – μία εταιρεία για τις συσκευές, μία για την ενέργεια και τις υποδομές και μία ακόμη για τη «στέγαση» της Kioxia, του τομέα μικροτσίπ flash memory.

Πρόθεση της Toshiba είναι επιπλέον επιστροφές ύψους 300 δισ. γιεν (περί τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια) προς τους μετόχους, ενώ ο αντίστοιχος στόχος του προηγούμενου σχεδίου θα έφτανε στα 100 δισ. γιεν. Η συγκεκριμένη αναφορά μάλιστα ανέβασε κατά 1,6% της αξία της μετοχής της.

Σύμφωνα με το Reuters αρκετοί μέτοχοι είδαν τις προτεινόμενες αλλαγές σαν έναν τρόπο της εταιρείας να παρακάμψει τις αντιδράσεις. Σημειώνεται ότι το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από τους μισούς μετόχους (50+1), ενώ το προηγούμενο σχέδιο απαιτούσε για την έγκρισή του την θετική ψήφο των 2/3 των μετόχων.

Αρκετοί είναι οι αναλυτές που θεωρούν ότι και αυτό το σχέδιο θα αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες από τους «ακτιβιστές μετόχους», οι οποίοι αντέδρασαν και στο αρχικό σχέδιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή