Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο την περασμένη χρονιά, η Ford Ευρώπης κατάφερε να σημειώσει πέρσι σημαντικές εμπορικές επιτυχίες και διακρίσεις.

Μία από της σημαντικότερες κατακτήσεις ήταν η ανάδειξη της για 7η συνεχόμενη χρονιά ως η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων, ενώ παράλληλα κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία σε 9 διαφορετικές αγορές (Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Δανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ρουμανία και Τουρκία).

Ανάμεσα στα μοντέλα που διακρίθηκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν και το Ford Ranger, το οποίο μάλιστα ξεχώρισε ως το best-seller μοντέλο πανευρωπαϊκά στην κατηγορία των pick-up οχημάτων αποσπώντας μερίδιο που έφτασε στο εντυπωσιακό 38,1% για το σύνολο του έτους.

Στην Ευρώπη τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα Ford κατάφεραν να αποσπάσουν υψηλό μερίδιο αγοράς που ανήλθε στο 54% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας. Σημαντική ήταν η πορεία της αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E, η οποία το 2021 κέρδισε την εμπιστοσύνη 23.424 νέων αγοραστών στη γηραιά ήπειρο, του plug-in υβριδικού Kuga, που ανεδείχθη ως το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις όχημα στην κατηγορία του, αλλά και των εξηλεκτρισμένων μονάδων κίνησης Eco Boost Hybrid που εξοπλίζουν πλέον ιδιαίτερα επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας. Το νέο Puma ανακηρύχτηκε για το 2021 ως το επιβατικό μοντέλο Ford με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, καταγράφοντας συνολικά 132.455 μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή