Η Γερμανία θα στείλει άλλους 350 στρατιώτες στη Λιθουανία, στο πλαίσιο επιχείρησης του ΝΑΤΟ, εν μέσω της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

«Ο Μπούντεσβερ (σ.σ. ο γερμανικός στρατός) στέλνει άλλους 350 στρατιώτες στη μάχιμη μονάδα της Λιθουανίας», ανέφερε η υπουργός Κριστίν Λάμπρεχτ, από το Μύνστερ όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. «Εντείνουμε έτσι τη συμβολή μας όσον αφορά τις δυνάμεις στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας στους συμμάχους μας», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Συμμαχία «μπορεί να υπολογίζει» στη Γερμανία.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η Γερμανία ήταν έτοιμη να στείλει επιπρόσθετες δυνάμεις στις χώρες της Βαλτικής. Ήδη έχουν αναπτυχθεί στη Λιθουανία 500 Γερμανοί στρατιώτες, με τη χώρα να είναι επικεφαλής της επιχείρησης του ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανησυχίες της Δύσης για το ενδεχόμενο η Ρωσία να ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία. Οι δυτικές χώρες κατηγορούν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα ρωσοουκρανικά σύνορα. Η Μόσχα διαψεύδει ότι σκοπεύει να εισβάλει, αλλά απαιτεί από τη Δύση σημαντικές εγγυήσεις για την ασφάλειά της, κυρίως ότι δεν θα ενταχθεί ποτέ η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Ο Σολτς, που επικρίνεται στη Γερμανία και στο εξωτερικό για την υποτιθέμενη υποχωρητικότητά του απέναντι στη Μόσχα, βρίσκεται σήμερα στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Αυτήν την εβδομάδα θα έχει επίσης συνομιλίες στο Βερολίνο με τους ηγέτες των βαλτικών χωρών, ενώ την επόμενη θα πάει στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση