Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο των κινήσεων ενώ η επιφυλακτικότητα ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό να παραμένει.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,31% στις 35.199 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,04% στις 4.482 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,03% στις 14.011 μονάδες.

Τα εταιρικά κέρδη είναι ο βασικός καταλύτης των κινήσεων στην αγορά, με την Harley Davidson να σημειώνει άλμα 8% αφού ανακοίνωσε κέρδη έκπληξη για το τέταρτο τρίμηνο. Οι μετοχές της Pfizer υποχωρούν 3,6% αφού τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου της φαρμακοβιομηχανίας ήταν χαμηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street. Η καθοδήγηση για τα κέρδη ολόκληρου του 2022 της Pfizer απογοήτευσε επίσης την αγορά.

Οι μετοχές της Peloton σημειώνουν άνοδο 2% αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα περικόψει 2.800 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων, μετά και την παραίτηση που θα οδηγήσει τον CEO John Foley στην εκτελεστική προεδρία. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 20,9% τη Δευτέρα μετά από αναφορές ότι η εταιρεία θα μπορούσε να είναι στόχος εξαγοράς.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 27% αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το 2021, στα επίπεδα – ρεκόρ των 859 δισ. δολαρίων. Το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα πιθανότατα αντανακλά τις προσπάθειες των αμερικανικών λιμανιών να εκκαθαρίσουν το ανεκτέλεστο των κοντέινερ και να φτάσουν τα εισαγόμενα αγαθά στις επιχειρήσεις εγκαίρως, ενώ ο αυξανόμενος πληθωρισμός έπαιξε επίσης ρόλο, ειδικά για βασικές εισαγωγές όπως το πετρέλαιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street