Ανοδικά αρχίζουν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τα νέα δεδομένα που έθεσε υπόψιν τους η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,7%, με τις μετοχές του λιανικού εμπορίου να ενισχύονται κατά 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,38% στις 7.545 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,58% στις 15.187 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,02% στις 6.950 μονάδες.

Οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης, αλλά κυρίως οι δηλώσεις της επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ, την περασμένη εβδομάδα συνεχίζουν να κυριαρχούν στις αγορές. Βέβαια, αυτό που επηρεάζει το κλίμα είναι εάν οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίσουν το επόμενο διάστημα, αναγκάζοντας σε αλλαγές της πολιτικής από την κεντρική τράπεζα.

Επίσης, το βλέμμα είναι στραμμένο στη συζήτηση που θα υπάρξει την Τετάρτη στην Ευρωβουλή για την κατάσταση στην ευρωζώνη. Στο επίκεντρο αναμένεται να συζητηθούν τα δημόσια οικονομικά των χωρών της ΕΕ, η μεταρρύθμιση της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, ο πληθωρισμός και η πρόοδος των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές