Υποχώρηση σημειώνουν και σήμερα Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με την προσδοκία ότι θα επιτευχθεί η επιστροφή στη συμφωνία του 2015, με άρση των κυρώσεων στις πωλήσεις του ιρανικού πετρελαίου και συνεπώς αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς.

Το Brent υποχώρησε κατά 48 σεντς, ή 0,24%, στα 92,47 δολάρια το βαρέλι στις 7:16 ώρα Ελλάδος, μετά από ένα σερί επτά εβδομάδων ανόδου, το οποίο τροφοδοτήθηκε αφενός από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση, αφετέρου από τις γεωπολιτικές εντάσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά και την ανησυχία για διαταραχές στον εφοδιασμό λόγω της έντονης κακοκαιρίας στις ΗΠΑ.

Το WTI υποχώρησε κατά 14 σεντς, ή 0,16%, στα 91,18 δολάρια το βαρέλι.

Ας σημειωθεί ότι οι τιμές του αργού, που έχουν ήδη αυξηθεί κατά περίπου 20% φέτος, είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι λόγω της ισχυρής παγκόσμιας ζήτησης, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Οι συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν του 2015, που διεξάγονται στη Βιέννη, θα ξαναξεκινήσουν την Τρίτη μετά από δεκαήμερη παύση. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη άρει κάποιες κυρώσεις, ωστόσο, το Ιράν βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως όρο την πλήρη άρση των κυρώσεων και την εγγύηση των ΗΠΑ ότι δεν θα επιβάλει άλλες κυρώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές