Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ενδείξεις για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις των συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άρση των αμερικανικών κυρώσεων στις πωλήσεις του ιρανικού πετρελαίου.

Η τιμή του αργού Brent υποχώρησε κατά 51 σεντς, ή 0,55% και διαμορφώθηκε στα 92,75 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση κατά 1,12%, ή κατά 1,01 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 91,28 δολάρια το βαρέλι.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος Μπάιντεν προχώρησε σε ελάφρυνση των κυρώσεων, που αν και θα έχει περιορισμένες επιπτώσεις στην ταλαιπωρημένη οικονομία του Ιράν, θεωρήθηκε από τις αγορές ως θετικό μήνυμα ότι και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να καταλήξουν σε συμφωνία. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες άρουν τις κυρώσεις στο Ιράν, η χώρα θα μπορούσε να ενισχύσει την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου.

Οι τιμές του αργού, που έχουν ήδη αυξηθεί κατά περίπου 20% φέτος, είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι λόγω της ισχυρής παγκόσμιας ζήτησης, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ+  αγωνίζονται να πετύχει στους στόχους για την προσφορά μαύρου χρυσού , ενώ δέχεται πιέσεις από κορυφαίους καταναλωτές να αυξήσει την παραγωγή με ταχύτερους ρυθμούς.

Τέλος, η ένταση στην Ανατολική Ευρώπη τροφοδοτεί τις ανησυχίες για τον εφοδιασμό, με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, να δηλώνει την Κυριακή ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία εντός ημερών ή εβδομάδων, αλλά μπορεί να επιλέξει μια διπλωματική οδό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές