Σημαντική άνθηση παρατηρήθηκε, τη τελευταία δεκαετία, στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής, λόγω της αύξηση της χρήσης  διάφορων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το CNBC, παρόλο που το 2020, εξαιτίας της πανδημίας, πολλά νοσοκομεία έκλεισαν, προσωπικό απολύθηκε και πολλά χειρουργεία δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθούν, ο τομέας της πλαστικής χειρουργικής σημείωσε σημαντική αύξηση.

Η εν λόγω αύξηση αποδίδεται στο γεγονός ότι οι δια ζώσης συναντήσεις και τα διάφορα meeting έδωσαν τη θέση τους στις συναντήσεις μέσω Zoom. Η αύξηση αυτή, γνωστή και ως “Zoom Boom”, έκανε τους συμμετέχοντες να δίνουν περισσότερη σημασία στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να στρέφονται στην πλαστική χειρουργική για να τελειοποιήσουν τυχόν «ατέλειες» που μπορεί να παρατηρούν.

Παράλληλα, η αύξηση της τηλεργασίας συνέβαλε στην άνθηση της πλαστικής χειρουργικής, καθώς οι ασθενείς έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να αναρρώσουν πλήρως, ενώ εργάζονται από το σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν το υπόλοιπο αδείας τους.

Άλλη μία τάση που παρατηρείται στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής, λόγω του κορωνοϊού, είναι η αλλαγή των χαρακτηριστικών από τη μύτη και πάνω, καθώς αυτά τονίζονται με τη χρήση μάσκας.

Τέλος, στην εν λόγω αύξηση συνέβαλε και το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια των lockdown, όλο και περισσότεροι πολίτες κατάφεραν να αποταμιεύσουν σημαντικά ποσά χρημάτων, τα οποία, έπειτα, αποφάσισαν να τα ξοδέψουν για τη βελτίωση της εμφάνισής τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή