Η Πολωνία θα ασκήσει έφεση στην πρωτοφανή απόφαση των Βρυξελλών να παρακρατήσει από τους ευρωπαϊκούς πόρους, που προορίζονται για την Βαρσοβία, το πρόστιμο, το οποίο έχει επιβληθεί στην πολωνική κυβέρνηση επειδή αγνόησε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η Πολωνία θα προσφύγει με όλα τα ένδικα μέσα κατά των σχεδίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε νωρίτερα την απόφαση της, η οποία λαμβάνεται για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά χρονικά. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε στην Πολωνία, για το ορυχείο άνθρακα Τούροφ που η χώρα έχει καθυστερήσει να κλείσει. Τον Μάιο 2021, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης επέβαλε στην πολωνική κυβέρνηση το κλείσιμο του ορυχείου, εξαιτίας των επιβλαβών περιβαλλοντικών του συνεπειών, εν αναμονή της λήψης απόφασης επί τους ουσίας της υπόθεσης. Τον Σεπτέμβριο, το Δικαστήριο επέβαλε στην Βαρσοβία πρόστιμο 500.000 ευρώ ημερησίως μέχρι το κλείσιμο του ορυχείου. Το οφειλόμενο ποσό για την περίοδο 20/9/2021 – 19/10/2021 ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν – Διεκδικεί από την Πολωνία τουλάχιστον 69 εκατ. ευρώ από πρόστιμα

Το πρόστιμο είναι καταβλητέο, αν και η Βαρσοβία υπέγραψε με την Πράγα στις 3 Φεβρουαρίου συμφωνία για το γιγάντιο ορυχείο, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τσεχία και την Γερμανία, η οποία βάζει τέλος στην μεταξύ τους διαφορά. Η Πολωνία μέχρι σήμερα αρνείται να καταβάλει το τίμημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση
Επικαιρότητα |

Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση

«Είναι πολλά τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο, ζητώντας συσπείρωση εν όψει των ευρωεκλογών

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας