Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank αναλαμβάνει ο Μιχάλης Ανδρεάδης, μέχρι σήμερα πρόεδρος στην Επιτροπή Ελέγχου της Τράπεζας, αντικαθιστώντας τον Θεόδωρο Πανταλάκη που αποχωρεί μετά από 5,5 χρόνια στο τιμόνι του μη συστημικού πιστωτικού ιδρύματος.

Η αλλαγή αυτή επέρχεται μετά την ολοκλήρωση σημαντικών ενεργειών για το μετασχηματισμό της Attica Bank, αλλά και τη συμφωνία με την κοινοπραξία ΤΜΕΔΕ – Ellington για την σταδιακή απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών και του management της τράπεζας.

Οι δύο επενδυτές συμμετείχαν στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ της Attica και το ποσοστό τους διαμορφώθηκε πάνω από το 25%.

Όπως είπε ο νέος CEO, η θητεία του οποίου θα λήξει το Σεπτέμβριο του 2023, σε δήλωση μετά την εκλογή του από το ΔΣ της τράπεζας, «βασικός μου στόχος είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των άμεσων προκλήσεων της Τράπεζας και η εδραίωση της υγειούς αναπτυξιακής της πορείας».

Συγκεκριμένα, σε αυτή τη φάση προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της Έκθεσης Δέουσας Επιμέλειας, από τα αποτελέσματα της οποίας θα προκύψουν οι νέες ανάγκες σε κεφάλαια, τα οποία θα καλυφθούν από ΤΜΕΔΕ και Ellington.

Με τον τρόπο αυτό θα αναπληρωθεί η ζημιά από την τιτλοποίηση κόκκινων δανείων άνω των 1 δισ. ευρώ, που θα μηδενίσει τους δείκτες καθυστερήσεων.

Και το κοινοπρακτικό σχήμα θα αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό του, με ταυτόχρονη μείωση της συμμετοχής του ΤΧΣ στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Σημειώνεται πως έγιναν κι άλλες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, με την εκλογή των Ειρήνη Μαραγκουδάκη και Μάρκο Κούτη.

Η νέα σύνθεσή του είναι η εξής:

1. Κωνσταντίνος Μακέδος του Γεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος
2. Αβραάμ (Μίνος) Μωυσής του Εσδρά, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος, εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
3. Μιχαήλ Ανδρεάδης του Θεοχάρη, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
4. Αλέξιος Πελέκης του Διονυσίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
5. Ειρήνη Μαραγκουδάκη του Ιωάννη, Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. Μάρκος Κούτης του Νικολάου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
7. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος του Ανδρέα, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
8. Σωτήριος Καρκαλάκος του Γρηγορίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
9. Χαρίκλεια Βαρδακάρη του Νικολάου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
10. Βενετία Κουσία του Ιωάννη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Επίσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίστηκαν εκ νέου οι αρμοδιότητες και η εκπροσώπηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Ανδρεάδης θα ασκήσει τα καθήκοντα του επισήμως από τις 14-02-2022.

Στηρίζει του ΤΧΣ

Η πρόταση για την εκλογή του έγινε από το μεγαλύτερο μέτοχο της Attica Bank σήμερα, με ποσοστό άνω του 62%, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Όπως είπε ο CEO του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης, «με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης και κεφαλαιακής ενίσχυσης της Attica Bank, δημιουργείται ένας επιπλέον ισχυρός χρηματοοικονομικός πόλος στην ελληνική οικονομία».

Τέλος ο πρόεδρος της Attica Bank Κωνσταντίνος Μακέδος ευχαρίστησε «τον απελθόντα Διευθύνοντα Σύμβουλο κύριο Θεόδωρο Πανταλάκη, καθώς και στα απελθόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Γκλαβάνη και Μπέτση για τη συνεισφορά τους στην τράπεζα».

Συμπλήρωσε ότι «ο κ. Πανταλάκης ο οποίος σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για τον τραπεζικό κλάδο στη χώρα μας, χάρη στην επιμονή, τη διορατικότητα και την στρατηγική του συμβολή -πολλές φορές πρωτοπορώντας με την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων- κατάφερε η Attica Bank όχι μόνο να ανταπεξέλθει των δυσκολιών, αλλά και να προχωρήσει σε κρίσιμα βήματα εξυγίανσης που της επιτρέπουν σήμερα με αυτοπεποίθηση να σχεδιάζει το μέλλον της προς όφελος των πελατών της, των μετοχών της και της ελληνικής οικονομίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις